Allergie en Kerst, de kerstboom

Na alle Sinterklaasperikelen mogen we ons weer verheugen op de gezellige kerst.   Blaadjes zijn gevallen, de eerste koude dagen zijn achter de rug (ja, smerensmerensmeren..!) de eerste kegels groeien alweer aan Hazelaar. Kortom, laat het sneeuwen en HIER met die kerstboom!!

Met mutsen op en rode konen wordt al kerstliederen hummend de kerstboom naar binnen gesleurd en vrolijk kan het optuigen beginnen. Hier en daar wat snotneuzen en krabbende kinderen, maar he’, het is de tijd van het jaar!

Drie jaar lang herhaalde deze gezelligheid zich en dachten we soms aan ons vriendinnetje Emma die geen echte kerstboom mocht maar een neppe…Gelukkig dat wij DAT niet hoefden…….

Totdat we er in het ziekenhuis, na weer wat slapeloze jeukende winternachten, op gewezen werden of we een kerstboom in huis hadden….

Ja, die hadden we zeker!…riepen wij vol trots…

En of we ons realiseerden dat als je hooikoorts klachten hebt, astma of een andere allergie de kerstboom een belangrijke trigger kan zijn in huis…

Ehh…ja dat hadden we wel eens gehoord maar alleen bij heeelllleee erge allergische kinderen……

Na wat googlen schrokken we wel van de klachten die een kerstboom kon uitlokken….

(kijk bij onze allergieweetjes!)

Het jaar daarop sjokten we braaf naar de Action voor iets wat we noooit voor mogelijk hadden gehouden……je raadt het al….een NEPkerstboom…

En eerlijk is eerlijk al mijn vooroordelen verdwenen als sneeuw voor de zon want hij was prachtig!!

Dus….in de kerstvakantie hobbel ik naar zolder, maak de kunstkerstboom schoon en de kinderen hebben onwijs veel pret om het ding in elkaar te zetten!

Zonder gekrab en genies!

HOME