Weer naar school

 Weer naar school…. met je allergie

De vakantie bij ons ons zit er bijna op.  Langzaam aan beginnen we met de voorbereidingen voor school. Schooltas.., bakjes,…bekers (ai, op 1 zit een paar zwarte vlekken dus dat wordt nog snel een nieuwe kopen). Passen de gymkleren nog? Zijn er eigenlijk nog andere spullen nodig, etui, potloden, gum, een map voor topo????

Het zal even wennen zijn om weer in het ritme te komen.Op tijd opstaan, sporten, spelen, halen/ brengen, op tijd eten.

Heb je een allergie? Dan ben je waarschijnlijk ook bezig met andere voorbereidingen.

Zijn alle medicijnen voor school niet over de datum? Een nieuw jaar dus ook een nieuwe leerkracht. Er is een overdracht geweest dus we gaan ervan uit dat de leerkracht al op de hoogte is, maar een kort gesprek in de eerste week is toch wel erg prettig.

We leggen uit welke allergieën Emma precies heeft en wat de consequenties hiervan zijn in de klas. We maken duidelijke afspraken over hoe hier mee om te gaan. Ook nemen we samen het anafylaxie-protocol door. Hierop staan duidelijk wat de symptomen zijn en hoe te handelen. We oefenen met de ‘oefen epipen’ en met de epipen die over datum is en bespreken ander medicatie gebruik. Er zijn altijd nog wel wat vragen die naar voren komen en dan blijkt toch maar weer eens hoe goed het is om dit gesprek te voeren.

Nu nog het bakje vullen met lekkere dingen en we kunnen het aan nieuwe schooljaar gaan beginnen………

 

IMG_4945

                                                                                              (oefen Epipen/trainer)