Anafylaxie: ‘kan sporen van”…???

Er is een nieuwe Cornetto op de markt. Cornetto met pindakaas van Calve. Erg lekker, maar voor iemand met een pindakaas-allergie is het een no-go! Wij eten geen Cornetto vanwege de nootjes (we hebben een noten en pinda allergie) Maar wat doe je met de andere Cornetto’s, eet je die wel of niet? Op de facebook pagina van het NAN lezen we dat het risico van een kruisbestuiving groot is. Het schijnt best lastig te zijn om de olie-achtige substantie van pindakaas weg te krijgen bij een schoonmaakbeurt. Neem je het risico of niet?

Ervaring heeft ons geleerd; bij twijfel, niet doen.  “Kan sporen van” die producten eten we wel want dat staat op zoveel producten. ‘Bevat sporen van’, eten we niet, ook al is de hoeveelheid heel erg klein. Zijn er nootjes of pinda’s in de buurt zoals bijvoorbeeld bij Swirl dan eten we het niet, het risico is te groot (zo jammer, want andere familieleden vinden deze super lekker).

In dit geval is het niet duidelijk, neem je het risico wel of niet? Ik denk dat het heel persoonlijk is maar ik ga het toch eens na vragen bij de kinderarts en de dietist.

HOME