BBQ en voedselallergie

Het wordt mooier weer en de bbq’s komen er weer aan!

Altijd gezellig met elkaar of met vrienden en/of buren. Maar….. een bbq kan soms best een uitdaging zijn als je een voedselallergie hebt!

Wat zit er in de marinade, wat heeft er op de grill gelegen? Hebben voedingsmiddelen contact met elkaar gehad? ..en vergeet de pindasaus niet!

Ik neem mijn eigen spullen mee. Ook mijn eigen grillplaatje. Dit doe ik omdat ik niet zeker weet wat er op de bbq heeft gelegen en ik toch graag wil voorkomen dat er een reactie ontstaat. Vaak gaat het goed maar het is ook weleens een keer niet goed gegaan. En dan is de vraag, waar lag het aan?

Voor ons geeft dit meer ontspanning en ik hoef minder op te letten. Zolang ik mijn eigen spullen gebruik en die niet in aanraking komen met andere voedingsmiddelen gaat het goed.

Ik zorg dat ik lekker eten bij me heb (zie recept pesto zonder noten) zodat bbq-en een feestje wordt.

Blijft de pindasaus over…….. Dat is toch wel een dingetje heb ik gemerkt. Ik vraag van te voren of de pindasaus weg kan want dat risico vind ik toch te groot. De reacties hierop zijn verschillend. Gelukkig snappen de meeste mensen het. Maar er zijn ook mensen die er veel moeite mee hebben. Een bbq zonder pindasaus???? Het lijkt haast ondenkbaar. Ik voel me dan toch wel bezwaard en vind dit na al die jaren best een lastig moment…..

Gelukkig komt het niet zo heel vaak voor. Met m’n eigen spullen en heerlijke recepten BBQ-en we er vrolijk op los.

HOME