Blog pollen mei 2018

30 mei, de ramen gaan op tijd dicht maar hoe houden we het dan koud in huis…..?

We proberen de pollen zoveel mogelijk te weren. Dus de ramen gaan op tijd dicht maar dat is met dit weer best lastig want de warmte blijft hangen. De oplossing denken we te hebben gevonden in een cooler in huis. Een mobiele airco is lastig want deze heeft een slang en daarvoor moet het raam open. De cooler werkt op water en er gaan ijsklontjes in waardoor er koude lucht de ruimte ingeblazen wordt. Misschien niet helemaal ideaal maar met dit warme weer moeten we toch wat.

22 mei, wat een pollen….

Er zijn veel pollen en dat is goed te merken. Niet alleen zorgt het voor gesnif en vermoeidheid maar we krijgen er ook huiduitslag van in ons gezicht. In de koelkast liggen al oogmaskers. Daar is nu ook een grotere coolpack bijgekomen om de jeukende plekken in ons gezicht mee te dempen.  Om de pollen wat te vermijden hebben we tweede pinksterdag de bioscoop opgezocht.

17 mei, weer terug in Nederland, dat is even wennen….

Ruim twee weken zijn we in het buitenland geweest. Aan zee, pollevrij. En dat was te merken. Geen gehoest, gensnif, jeukende ogen en meer energie. Nu we terug zijn in Nederland vallen we midden in de pollen en dat is goed te merken! De vermoeidheid slaat gelijk toe en het gesnif is weer terug. De vooruitzichten zijn niet gunstig, er zijn  de komende tijd heel veel pollen…..