Blog: Voedselallergie ‘een Hype’…..hmmmmm

Na een middagje heerlijk op het water te hebben doorgebracht kregen we zin in een ijsje op een terras.

De menukaart zag er veelbelovend uit want ze hadden sorbetijs en zo te zien geen ijs met noten of pinda.

Voor de zekerheid checken we het altijd toch nog even.

” Alweer een”, was de reactie van de bediening, ‘het lijkt wel een hype, dit jaar krijgen we zoveel verzoeken en van ons wordt maar verwacht dat we hier rekening mee houden. Iedereen schijnt ineens een allergie te hebben”. De allergie werd door haar vingers met aanhaal tekens onderstreept.

Een hype? Hmmm onze dochter is 12, dus we hebben sinds 12 jaar een hype in ons huis. Dat is best wel lang voor een hype.

De bediening kon ons niet garanderen dat er geen noten-en pinda’s in het ijs verwerkt zaten. Ze gaf ook niet echt blijk van een coöperatieve houding. Nu zijn we echt niet veeleisend en snappen best dat we met een pinda-en noten allergie niet overal kunnen gaan eten maar deze reactie hebben we nog nooit gehad.

Wat was dan de reactie die onze dochter krijgt en hoe lang heeft ze deze zogenaamde voedselallergie dan al, wilde de bediening weten?

Ik stond in tweestrijd, ga ik uitleggen wat een anafylactische shock is, laat ik de epipen zien? Ik vond het eigenlijk de moeite niet waard. We zijn opgestapt en hebben met onze ‘hype’ van 12 jaar oud verderop genoten van een waterijsje.