Augustus

29 augustus

Steeds meer graspollen raken uitgebloeid. Toch zijn de grassoorten die bloeien sterk allergeen en brengen redelijk veel pollen in de lucht. In het kustgebied zijn er weinig pollen.

Verschillende kruiden zoals Ambrosia en Brandnetel bloeien volop en dit zal ook in de maand september het geval zijn. Deze kruiden zijn sterk allergeen en brengen dus veel pollen in de lucht.

21  augustus

Het droge warme weer zorgt voor redelijk wat pollen in de lucht. De regenbuien spoelen de lucht schoon maar wanneer de zon doorbreekt komen er ook weer pollen in de lucht.

Overal kun je hoge grassoorten zien bloeien, zowel in een bebouwde omgeving als de landelijke gebieden. Sommige van die grassoorten kunnen wel tot een meter hoog komen.

De tijd van het oogsten is ook begonnen en overal wordt volop gemaaid. Dit brengt plaatselijk extra pollen in de lucht.

14 augustus

Er blijven redelijk veel pollen in de lucht. De weersvooruitzichten zijn zonnig en hogere temperaturen kunnen zorgen voor meer pollen zorgen in de lucht.

7 augustus

Er zitten redelijk veel pollen in de lucht. De bomen zijn nagenoeg overal uitgebloeid en brengen dus geen pollen meer in de lucht.

Het mais staat overal volop in de bloei, is sterk en allergeen en geeft dus veel pollen af. Overal groeien verschillende soorten grassen, als je goed om je heen ontdek je er steeds meer. Vooral de bloeiende arren geven de pollen af.

Ook de kruiden bloeien nog steeds volop, zoals de brandnetels en zuring.

IMG_4839 IMG_4840 IMG_4844 IMG_4845