Juli

27 juli

Het weerbeeld blijft de komende week hetzelfde. Voor de pollen betekent dit dat er redelijk wat pollen in de lucht zitten. Alle boomsoorten zijn bijna uitgebloeid. De grassen en kruiden niet en deze zorgen voor veel pollen in de lucht. Wist u dat het Mais ook een grassoort is? Deze bloeit op dit moment, is sterk allergeen en zorgt dus voor veel pollen in de lucht.

18 juli

Komende dagen meer pollen in de lucht door het warme weer.

14 juli

De vele regen is gunstig voor de pollen in de lucht; hierdoor zijn er minder pollen. Het weer gaat de komende dagen veranderen. Minder regen, hogere temperaturen zorgen voor meer pollen in de lucht. Zowel de grassen, (sterk allergeen), de boompollen, (matig allergeen) en de kruiden brengen de pollen in de lucht.

7 juli

Er zitten veel pollen in de lucht en dit blijft zo de komende dagen. Aan de kust zijn er minder pollen dan in het binnenland.

1 juli

De vele buien die er vallen hebben en gunstig effect op de pollen in de lucht. Maar tussen de opklaringen tussen door kunnen er veel pollen in de lucht komen. We zitten midden in het grassenseizoen. Er zijn al wel wat grassen uitgebloeid maar er bloeien nog genoeg grassen die sterk allergeen zijn.

De Berk, Els en Hazelaar zijn uitgebloeid. De Lindeboom en Tamme Kastanje bloeien wel. Er zijn niet veel mensen die hierop reageren maar de reacties kunnen wel heel vervelend zijn.

IMG_4525               IMG_4523 de Berk op 01-07-2016

De kruiden bloeien ook volop. Denk hierbij aan Zuring en Brandnetel.