Boompollen en Graspollen Mei

31 mei

Het is volop hooikoorts weer, er zijn heel veel pollen in de lucht. Een buitje zuivert de lucht maar daarna zijn ze er weer volop. De pollen zijn afkomstig van grassen, bomen en kruiden.De grassen bloeien volop, wat wel gunstig is dat er steeds meer gemaaid wordt. Kort, gemaaid gras geeft geen pollen af. Het zijn de aren die pollen in de lucht brengen. Er zijn nog steeds boomsoorten die bloeien zoals de Eik. Deze zijn matig allergeen maar geven dus wel pollen af in de lucht. Verschillende kruiden zoals Zuring bloeien ook. De voorspelling voor de komende dagen blijft helaas ongunstig voor hooikoorts.

 

27 mei

Heel veel pollen en het ziet er niet naar uit dat dit de komende dagen gaat veranderen. Het is warm, zonnig, er waait een windje en er is geen regen op komst. Allemaal ongunstige weersomstandigheden voor hooikoorts. De pollen in de lucht zijn afkomstig van grassen, bomen en kruiden. We gaan richting de maand juni, de maand waarin de meeste grassoorten bloeien.

 

25 mei

Heel veel pollen, het lijkt wel een explosie! De graspollen zijn hofleverancier geworden. Er bloeien nog wel wat boomsoorten maar die zijn matig tot licht allergeen. Over het algemeen geldt dat deze minder klachten geven hoewel er wel mensen zijn voor wie dat niet geldt, die ondervinden flink hinder van deze boomsoorten. De kruiden bloeien ook en deze geven ook hooikoorts klachten. Om ons heen horen we dat mensen flink last hebben van hooikoorts en dat merken we bij onszelf ook. De vooruitzichten zijn ongunstig, er blijven voorlopig heel veel pollen in de lucht.

 

22 mei

Heel veel pollen in de lucht en dat blijft voorlopig zo. De pollen zijn afkomstig van grassen, bomen en kruiden. Het zijn vooral de zeer sterk allergene grassen die de meeste pollen in de lucht brengen. Toch zijn er ook nog een paar boomsoorten die pollen in de luchten brengen maar die zijn matig tot zwak allergeen. De Berk is nu toch wel nagenoeg uitgebloeid. Om ons heen zien wel steeds meer kruiden bloeien zoals Zuring. Kortom is echt Hooikoorts weer en er zitten heel veel pollen in de lucht!

 

17 mei

Veel pollen vandaag in de lucht van zowel de grassen, de bomen als de kruiden. Een echte hooikoorts dag dus. Morgen wordt het beter, dan gaat de temperatuur wat omlaag maar het belangrijkste is, het gaat regenen.

De grassen bloeien steeds meer, wat wel gunstig is dat er steeds meer gemaaid wordt. Kort, gemaaid gras geeft geen pollen af. Het zijn de aren die pollen in de lucht brengen. Er bloeien ook nog steeds bomen die matig allergeen zijn maar wel degelijk voor pollen zorgen. De bomen raken wel steeds meer uitgebloeid. De kruiden komen ook steeds meer op. Je zou dus kunnen zeggen dat de graspollen het geleidelijk over nemen van de boompollen.

 

14 mei

Wisselend pollen weer en dat komt met name door de afwisseling van buien en droog, zonnig weer. Door het warme, vochtige weer bloeien de grassen flink en ontwikkelen zich steeds meer grassoorten. Dat betekent dat er steeds meer pollen in de lucht komen. Ook zijn nog niet alle boomsoorten uitgebloeid. De kruiden beginnen ook met bloeien. De pollen zijn dus afkomstig van grassen, bomen en kruiden maar het zijn steeds meer de grassen die de boventoon gaan voeren.

We blijven dit weer nog wel een paar dagen houden. Dus je kunt gedurende de dag wisselend last hebben van hooikoorts.

 

9 mei

Het is een beetje wisselvallig pollen weer, maar de pollen zijn er wel! Het is koud en dat is gunstig want daar houden pollen niet zo van. Maar breekt het zonnetje door dan zijn er veel pollen in de lucht. Zeker wanneer het droog is en een klein beetje waait. En dat weer hebben we de komende dagen. s’ Ochtend koud, dus wat minder pollen, daarna warmt het wat op en hebben we kans op wat zon. Er kan af toe een buitje vallen maar of dat genoeg is om de lucht schoon te wassen van pollen is de vraag.

Kortom je kunt dus wisselend last hebben van pollen gedurende de dag en de week.

Er zijn nog verschillende bomen die bloeien die matig tot licht allergeen zijn zoals de Eik, maar de boom die voor de meeste klachten, de Berk bloeit ook nog steeds.

De grassen die zeer sterk allergeen zijn beginnen steeds meer te bloeien zoals de Grote Vossenstaart en de Kropaar. Deze pollen zorgen voor flinke klachten.

 

zie je fluitenkruid dan zijn er ook grassen in de buurt die vaak sterk allergeen zijn

 

 

 

In de media lezen we dat vorige week het graspollenseizoen open zou zijn gebarsten, andere media berichten dat door het koude weer dit nog een paar weken op zich laat wachten. Zelf merken we wel wat van de graspollen maar nog niet heel veel. We kunnen wel verschil merken met vorig jaar. Toen hadden we meer last van de pollen rond deze tijd. Maar hooikoorts is toch voor iedereen verschillend want op onze facebookpagina lezen we dat sommige mensen al wel last hebben van de graspollen en flink ook.

 

7 mei

Afgelopen week was het net als het weer afwisselend met de aanwezigheid van pollen. Bij droog weer waren er meer pollen in de lucht dan bij regenachtig weer. Het koude weer zorgde ervoor dat er minder pollen waren en ook dat de grassen minder snel tot bloei kwamen.

Op dit moment is het weer wat warmer waardoor de grassen meer pollen afgeven. De Grote Vossenstaart is de eerste grassoort die voor klachten zorgt omdat deze zeer sterk allergeen is. Andere grassoorten beginnen ook met bloeien zoals de Kropaar. De verwachting is dat is de rest van de week wat kouder gaat worden wat gunstig is voor de pollen. Er zitten ook nog steeds boompollen in de lucht. De Berk, die sterk allergeen is, bloeit ook nog steeds maar bomen die licht tot matig allergeen zijn bloeien ook nog. Denk hierbij aan de Eik en de Es.

HOME