Boompollen januari 2017

30 januari

Het weer gaat veranderen, dus komen er meer pollen in de lucht. Een flink aantal katjes zijn nog niet in de bloei en zijn ook nog eens een stuk kleiner ten op zichte van andere jaren. Er komt dus nog een flinke bloei aan.

 De Els op 30 januari

22 januari

Er zijn nog steeds weinig pollen in de lucht. Dit hebben we te danken aan de vrieskou. Een groot verschil met vorig jaar, toen zaten er vanwege het zacht weer meer pollen in de lucht.

14 januari

De sneeuw en lage temperaturen hebben een gunstig effect op het aantal pollen in de lucht, deze nemen hierdoor af. De katjes van de Hazelaar en Els blijven wel door groeien, sommige Hazelaars bloeien al. Let maar eens op als je bijvoorbeeld rond rijd, de ‘snotterbellen’ worden steeds langer en veranderen van kleur.

11 januari

De Hazelaar en Els geven op dit moment weinig pollen af. De lage temperaturen hebben ook een gunstig effect, hierdoor zijn er minder pollen in de lucht.

 

5 januari katjes die al ver open staan

 

 

 

 

 

5 januari nog volledig in de knop

 

 

 

 

 

4 januari 

Wanneer we om ons heen kijken zien we de ‘snotterbellen’ van de Hazelaar hard groeien. We vonden snotterbellen wel een toepasselijke benaming. Ook sommige Elzen zien we hard groeien. Waren het vorige week nog relatief kleine katjes nu groeien ook deze snel. Dit alles zorgt er voor dat er weer pollen in de lucht zijn.

 

HOME