Maart

26 maart 2016

Op heldere zonnige dagen kunnen we merken dat er meer pollen in de lucht zitten. Tranende ogen, vaker hoesten, loopneus en vermoeidheid nemen toe. De Berk bloeit nog niet maar dat zal niet lang meer duren.

 

IMG_4010IMG_4001IMG_3999

 

 

(De Berk, foto’s gemaakt op 13 maart 2016)

 

 

13 maart 2016.

In de media lazen wij dat de Berk de komende week op uitbarsten staat. Door het uitblijven van regen en het aanhoudende lenteweer zouden de katjes van de Berk gaan openbarsten. Hierover lezen we op pollennieuws en allergieradar nog niets. Wel dat de Els en de Hazelaar veel pollen afgeven in de lucht.

 

1 maart 2016

De Els is eind Maart en begin April op haar hoogtepunt.                                                                     De Hazelaar is nu op haar hoogtepunt maar neemt eind Maart af.

IMG_3949

 

 

 

De Els (foto’s gemaakt op 1 maart 2016)

 

IMG_3935IMG_3936

                                                                                                                                                          

De Berk begint eind Maart te bloeien.

De Els en de Hazelaar geven matige pollen af maar kunnen toch nog voor vervelende hooikoorts-achtige verschijnselen zorgen. De Berk geeft meer klachten. Let wel; dit geldt in het algemeen, het kan natuurlijk zijn dat het niet voor iedereen zo is. Wat we overal lezen is dat de Berk voor meeste klachten zorgen.

Tijdens droge lucht geven de Els en de Hazelaar veel pollen af in de lucht.

Ook bloeien de eerste Coniferen, Wilgen en Essen. Deze zijn licht tot matig allergeen en over het algemeen geldt dat hier minder mensen allergisch voor zijn.  Voor meer informatie hierover verwijzen we jullie naar pollennieuws en allergieradar.

Voor grassen en kruiden is het op dit moment gunstig, dit betekent geen tot nauwelijks pollen in de lucht.