Cupcakes zonder ei en Lactose vrij

Cupcakes zonder ei en lactosevrij.

Soms kom je een gerecht tegen die je absoluut wil delen, dit is er één. 

(uit;  Lekker eten met voedselovergevoeligheid’, Larisse van der Haar-Buijze)

cupcakes1

Voor 12 cupcakes

  • cupcake bak vorm + papieren cupcake vormpjes of bakpapier
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram plantaardige margarine (Wajang)
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml water
  • 40 gram rozijnen
  • 265 gram tarwebloem
  • 1/2 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Doe de twee kleuren suiker, de margarine, het zout, het water en de rozijnen in een pan met een dikke bodem en verwarm dit al roerend. Niet laten koken.

Als de margarine en alle suiker is gesmolten haal het mengsel dan van het vuur en laat het afkoelen tot handwarmte. Soms komt er een ‘vlies’ op het mengsel, schep dat er af.

Meng de bloem goed het bakpoeder en roer het afgekoelde suikermengsel erdoor heen. Roer net zo lang totdat het de juiste deegstructuur heeft.

Doe de papieren muffinvormpjes (of het bakpapier) in het cupcakeblik en giet het deegmengsel er in.  Voor 3/4 vol is genoeg omdat de cakejes nog gaan rijzen!

Zet het blik in de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in ongeveer 30 minuten gaar! Test even of ze gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken. Blijft er nog deeg aan plakken dan mogen ze nog ietsje langer in de oven.

Als de cakejes gaar zijn laat ze dan buiten de oven nog even rusten voordat je ze uit het blik haalt!

Smul ze!

(varieer met kaneel/appel, banaan of cacaopoeder)

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.