De zomer komt eraan….

De zomer komt eraan….

De zomer komt eraan, heerlijk toch? Wat doe je met je benen die onder het eczeem zitten en je wilt ze niet laten zien?

Toen Emma 5 jaar oud was wilde ze geen korte broek meer aan. Ze schaamde zich enorm voor haar benen. Wij vonden haar benen prachtig maar ja wij kijken natuurlijk met een gekleurde bril. Haar benen zaten onder de littekens, eczeem en wondjes. Ik vond het zelf ook heel spannend want tijdens de herfst/winter/voorjaar draagt ze een verbandbroekje onder haar kleding om de vette zalf goed vast te houden. En wat doen de boompollen, graspollen en stof allemaal met haar huid? Maar tegelijkertijd is de zon, mits goed ingesmeerd met de juiste zonnebrandcreme wel goed voor haar huid.

Daar hebben we de volgende oplossing voor gevonden. Ieder jaar gaan we eind april, begin mei naar het buitenland en zoeken we de zee en de zon op. Even weg van de boompollen, de warmte van de zon in combinatie met de zee maken haar huidje mooi glad. Er ontstaat een soort van beschermlaagje en we kunnen het voorjaar/de zomer beter in. Daar durft ze aan het eind van de vakantie wel een korte broek aan.

Thuis? Nee niet altijd. Dus op zoek naar drie kwart broeken, dat is nog best lastig want de uiteinden mogen geen ritsen of elastiek bevatten. Gelukkig is mijn zus heel handig met de naaimachine. Jurken en rokken zijn wel heel fijn. Lang leve de weide katoenen broeken van H&M met leuke printjes, van zoveel mogelijk 100% katoen.

IMG_4204

Dit draagt Emma als ze haar benen wil bedekken, 100 % katoen, luchtig, hier krijgt ze geen jeuk van. (h&m)

IMG_4205

Capribroek, bij de knieen geen ritsen of elastieken waardoor er geen irritatie ontstaat, 98% katoen, zit strak waardoor het niet irriteert.