Eczeem en jeuk: Grappige coolpacks

We gebruiken regelmatig coolpacks, bijvoorbeeld; bij eczeem, bij jeuk en na de immunotherapie wanneer we bultjes op onze arm hebben. Bij de apotheek en de drogist zijn standaard coolpacks te krijgen die heel handig zijn. We hebben er altijd 2 in de vriezer liggen.  Ook tijdens de hooikoorts periode zoals nu is het aan het einde van de dag fijn om de jeukende, pijnlijke ogen rust te geven met een coolpack. Maar soms vinden we coolpacks maar saai. Ze mogen er best wat gezelliger uitzien, wat minder ‘ziekenhuisachtig’. Zeker bij kinderen. Je kunt natuurlijk een leuk washandje gebruiken met daarin ijsblokjes in een plastic zakje. Maar wij kwamen deze grappige coolpacks tegen bij de Wibra. Door deze te gebruiken leidt het even de aandacht af van de jeuk zo hebben we gemerkt.

 

1,29 per stuk bij de wibra 

 

 

 

 

 

 

Ook kwamen we dit vrolijke, handige citroenmasker tegen bij de Action. Je legt het 10 minuten in de koelkast en verblijdt er dan je ogen mee. We gebruiken het tijdens de hooikoorts periode maar ook wanneer we jeuk hebben van eczeem. Het is minder koud omdat het niet in de vriezer heeft gelegen. Vanwege de gel komt er geen nattigheid bij de huid en dat is bij eczeem erg prettig. We gebruiken het masker wel minder lang dan wanneer we last hebben van hooikoorts. Er zijn natuurlijk meer gelmaskers maar wij vonden erg grappig.


0,99 bij de Action

 

 

 

 

 

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.