Eczeem en jeuk

Eczeem en jeuk

  • Coldpack

Heb je veel jeuk? Probeer eens een cold pack of ijsklontjes om de jeukende plekken te koelen. Leg deze nooit direct op je huid maar gebruik een handdoek of een washandje om de ijspakkingen in te wikkelen. Je zou ook een handdoek of een washandje standaard in de diepvries kunnen leggen.

  • Druppels

Er zijn druppels die verkrijgbaar zijn op recept en jeukstillend werken (zoals fenistil). Deze druppels werken trouwens niet bij iedereen.

  • Nagels

Zorg dat je nagels kort geknipt zijn en schoon. Ook wanneer je je kind insmeert is het prettig om korte en schone nagels te hebben. Een eczeem huid is gevoelig en lange nagels kunnen nog weleens een kras achterlaten.

  • Wrijven

Probeert te wrijven in plaats van te krabben, dit voorkomt extra schade aan je huid.

  • Katoenen handschoentjes

Er zijn katoenen handschoenen te verkrijgen bij de apotheek of via een recept bij je arts. Hiermee kun je de schade van het krabben nog verder voorkomen. Je zou deze ook s’ nachts kunnen dragen als je onbewust toch gaat krabben.

  • Verbandpakjes

Er zijn verbandpakken die je huid bedekken en beschermen. Het grote voordeel is dat de zalf of crème langer word vastgehouden en er kan over de pakken heen gekrabd worden. Er zijn pakken van buisverband, van zijde of katoen. Het is heel persoonlijk welke je zelf het prettigste vind. De pakken zijn onder je kleding te dragen en waren tot eind 2015 op recept verkrijgbaar. Heb je een aanvullend pakket op je basisverzekering dat worden er meestal nog maximaal 3 pakjes vergoed maar dat verschilt per verzekeringsmaatschappij.

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.