Eczeem en kleding, voorjaar/zomer kleding check

Het is tijd om een ‘voorjaars/zomerkleding check’ te doen. Wat past nog en wat niet? Ik hoop dat er nog veel past maar helaas…. dat wordt shoppen. Emma weet heel goed wat ze wel en niet mooi vindt, dus zelf kleding kopen zonder overleg zit er niet meer in. Maar niet alle kleding die leuk is kan ze aan. Kleding die gaat schuren tijdens warm weer zorgt voor irritatie en irritatie geeft sneller eczeem.

Waar letten we op?

We letten op  knellende kleding, het mag niet te strak zitten. Prikkelende kleding zoals randjes, onafgewerkte ritsjes (dit leidt al snel tot bloedende huid), steentjes, of andere versiersels die niet aan de achterkant goed afwerkt zijn vallen ook af. We vermijden zoveel mogelijk synthetische of nylonkleding want daar in zweet je sneller en dat geeft ook weer irritatie en/of jeuk.

Wat blijft dan over? Nou genoeg, kleding van katoen en kleding die vocht doorlatend is. We checken altijd de etiketten en komen gelukkig toch nog hele leuke kleding tegen. Bij de H&M, bij de HEMA, bij WE kids maar ook bij ZEEMAN!  Ook bij het ondergoed letten we goed op. De randjes mogen niet snijden, het elastiek bij de buik liefst van katoen (geen harde rand) en meestal komen we dan uit op knickers met langere pijpjes die goed afgewerkt zijn. Die vallen ruimer over je billen heen zodat er geen schurende rand ontstaat. Van een verpleegkundig-specialist kregen we de volgende waardevolle tip; Let ook op goed schoeisel! Draagt je kind vaak plastic schoenen dan kunnen zijn/haar voeten enorm gaan broeien waardoor er eczeem op de voeten ontstaat. Ook wisseling van schoeisel kan eczeem doen verminderen.

Bij het kopen van kleding blijft het altijd even opletten.   Leuk is niet alleen de’ norm’ maar ik denk dat we inmiddels al automatisch een voorselectie maken. Heeeel soms maken we een uitglijder en dan….. tja dan komt het eczeem om de hoek kijken. Weten we dat ook weer….

 

De eerste jurk hebben we niet gedaan vanwege het elastiek om de buik, de tweede jurk kon wel!

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME