Eczeem, zalven met warme dagen.

Eczeem, zalven met warme dagen

‘Oh mam, wat is het heet’. Emma komt thuis en gooit haar tas in een hoek. Een lange warme dag op school doet haar huid geen goed.

Zweet zorgt er bij haar ook voor  dat het eczeem gaat prikken en feller wordt. Hier komt het belang van katoenen kleding weer om de hoek kijken!

De dunne katoenen shirts van de H&M zijn hier favoriet en een korte losse short.

Even laat ik Emma bijkomen van school en dan gaat ze even kort het vuil en de hitte van de dag afdouchen. De temperatuur van de douche houden we dan zo laag mogelijk. Zeep gebruik ik liever niet, want de huid droogt dan extra uit. Als het echt nodig is gebruiken we Sanex 0%.

Na het douchen dep ik haar huid droog en pak ik de cetamocrogolzalf  (creme vind Emma niet fijn want dat prikt op haar huid).

Deze zalf noemen we hier de ‘zomerzalf’. Omdat de tube uit de koelkast komt is ie lekker fris maar het gaat vooral om de samenstelling van de zalf. Onze ‘winter’ zalf is vetter en sluit met hete dagen de huid af waardoor deze moeilijk zijn warmte kwijt kan. Wat ook weer voor jeuk kan zorgen. De ‘zomerzalf’ die minder vet is, trekt sneller in en sluit de huid minder af.

Emma kan hierna lekker op de bank, of een koele plek in huis op adem komen van de dag!

De zalven die wij gebruiken hoeven niet voor iedereen passend te zijn, overleg altijd met je eigen arts.

HOME