Emma komt spelen maar heeft anafylaxie?!

Emma heeft anafylaxie en komt spelen…….

IMG_3240  IMG_3246 IMG_3235

 

Een lief klein meisje.

Bij onze oudste dochter in de groep.

Allergisch voor alles, zo leek, wat je maar kon bedenken.

Poehpoeh, dacht ik nog, heftig voor de ouders.

Maar ouders gingen er zo onwijs goed mee om dat het geen ‘last’ leek, niet voor het meisje, niet voor haar klasgenoten, niet voor de leerkracht.

Wauw!, dacht ik, wat knap.

Als er getrakteerd werd en zij mocht het niet hebben, dan stond er een trommeltje van thuis waar ze dan iets uit mocht pakken.

Als er op school een ontbijtje, pannenkoekendag was, kwam het meisje met haar eigen pannenkoekjes in aluminiumfolie naar school.

Op schoolreis ging haar epi-pen (een prik tegen een anafylactische schok, voor zover ik kon begrijpen), en haar eigen eten mee.

Tsjonge! , die hebben de allergie van hun dochter goed onder controle!

En ik nam mezelf voor om er voor te zorgen dat ik ook voor dit meisje zou zorgen….dus ook een traktatie voor haar maken als mijn kind jarig was, als ze misschien zou komen spelen zou ik ook wat in huis hebben voor haar. Ik zou goed kijken of haar epi-pen mee was, of haar zalf in haar tas zat.

Ja, dat doe ik! Dacht ik nog……

Mam! (laten we haar Emma noemen..) Mam! Is het goed als Emma vandaag bij ons komt spelen??!!!!

Twee enthousiaste kleine meisjessnoeten kijken me verwachtingsvol aan…..

Ik ben blij want mijn kleine meisje speelt nog niet zo veel met anderen, dus enthousiast roep ik ; Jaaaah! Gezellig! Knik naar haar moeder, roep iets van drie uur en we springen in de auto! Joehoe!

In de auto bedenk ik me….

Wat vertelde Emma’s moeder nou ook al weer over wat wel/ niet mocht? Heb ik het goede brood? Zijn mijn messen zekers te weten pindarestvrij?? Melk? Pinda’s ja. Pinda’s weet ik zeker. En mijn gedachten worden afgekapt door onze huilende hongerige baby voor in de auto, een huilende-ik-ben-bruut-uit-mijn-middagslaapje geplukte peuter en twee opgewonden kleine meisjes die lekker samen gaan spelen……

filmpje Anafylaxie