Fluweelzachte tomatensoep, lactosevrij

Soms proef je een tomatensoep die zo lekker en zacht is dat je deze na wil maken. Proeven, analyseren, wat maakt de soep zo lekker? Helaas, er zat room in. Ik kan tegen room maar mijn familieleden niet. Op zoek dus naar een recept zonder lactose maar wel met hetzelfde resultaat. De room kan vervangen worden voor een lactose vrij product maar in dit recept zit helemaal geen zuivel product en toch smaakt de soep fluweel zacht. Bij het bereiden komen de geuren je al tegemoet, heerlijk. Al met al is het een recept geworden die ook gegeten kan worden als je een allergie hebt voor melk. 

Hierbij het recept.

  • olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 a 2 teentje knoflook 
  • 3 bouillonblokjes (let op melkvrij)
  • 3 blikken gepelde tomaten

Snijdt de sjalotjes en de knoflook  fijn, doe een laagje olijfolie in de pan en fruit de knoflook en sjalotjes hierin. Kruimel de bouillonblokjes fijn en voeg deze hieraan toe. 

Voeg een klein beetje water toe en laat het geheel een kleine 10 minuten zachtjes borrelen zodat de sjalotjes zacht worden.

Voeg de gepelde tomaten toe en roer alles goed door. Zodra je mengsel warm is, maak je met de staafmixer alles goed fijn. De soep een tijdje laten doorkoken en klaar is je soep.