Graspollen en Boompollen, juni

28 juni

Het wisselvallige weer is gunstig voor de pollen. De vele regenbuien zorgen ervoor dat er minder pollen in de lucht zijn. Tussen de opklaringen door komen er wel pollen in de lucht en dit kunnen er veel zijn. Aan de kust zijn er minder pollen dan in het binnenland. Zoals we eerder schreven zijn de nog bloeiende grassoorten sterk allergeen.

Van de boomsoorten bloeit om dit moment de Linde en de Kastanje. Niet veel mensen reageren hierop maar toch kunnen de reacties heel vervelend zijn. Ook op de geur van deze bomen kunnen mensen reacties krijgen.

De Kruiden bloeien ook nog volop.
IMG_4503 bloeiende kastanje op 27-07-2016

 

22 juni

Door de vele regen van de afgelopen dagen hadden we minder pollen in de lucht maar dat gaat snel veranderen. De voorspellingen zijn ongunstig. De eerste grassoorten raken uitgebloeid maar dat betekent weinig voor de pollen afgifte in de lucht. Er blijven nog genoeg grassoorten over die sterk allergeen zijn. Rogge bijvoorbeeld geeft ook reactie.

IMG_4472 IMG_4473

brandnetel                         engels raaigras     

 

15 juni

Door de vele regenbuien hebben we wat minder pollen in de lucht. Nemen de regenbuien af dan nemen de pollen toe.

De Sparren, Dennen, Lindebomen en Tamme Kastanjes  bloeien nog steeds.

Ook kruiden zoals Zuring en Smalle weegbree geven pollen af in de lucht. De brandnetel die weer overal de kop op steekt geeft ook pollen af.

IMG_4468 IMG_4467 bloeiende dennen op 15-06-2016

 

 

  7 juni

Door het zonnige weer blijven er veel pollen in de lucht. In het zuiden het van ons land zijn er zelfs extreem veel pollen.

regenbuien veroorzaken aan het begin vaak een piek aan pollen

 

kijk voor praktische tips nog eens bij allergieweetjes

1 juni

Nederland telt meer dan 150 grassoorten en in deze maand bloeien veel van die grassen. Dat betekent dus veel pollen in de lucht. Als we kijken naar de pollenkalender van de grassen dan heeft juni duidelijk een piek.

Het berkenseizoen begint op haar einde te lopen. De Sparren en Dennen bloeien echter nog volop.