Graspollen en Boompollen, Mei

27 mei

 IMG_4413  bloeiend gras

Door de hevige regenbuien waren het een paar gunstige dagen. Maar de zon is teruggekomen en daarmee ook de pollen. De verwachting is dat er de komende dagen veel pollen in de lucht zullen zijn. Wil je de pollen ontwijken dan raden wij je aan om naar zee te gaan. Daar zijn minder pollen dan landinwaarts. Dit komt door de wind.

 

20 mei

De pollen blijven volop in de lucht. De bomen, de  kruiden en de grassen bloeien in het hele land. In de weilanden, de ongemaaide bermen en aan de rand van kanalen en rivieren zien we de grassen hoog staan. Maar ook in de stad zien we bloeiend straat gras. De eerste Eiken en Beuken, Populieren en Wilgen raken al uitgebloeid.

Wilt  u echt goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van dag tot dag dan raden wij u aan om het pollenjournaal te volgen. Dit kan bijvoorbeeld via pollennieuws.nl

14 mei

Het warme weer heeft plaats gemaakt voor koudere lucht maar voor de pollen maakt dit niet zoveel uit. De bomen, grassen en kruiden zijn inmiddels zover in de bloei dat het koude weer daar minder invloed op heeft. Waait de wind dan zijn er nog meer pollen in de lucht. Alleen wanneer het lang achter elkaar regent zijn er minder pollen.  Af en toe een buitje is fijn maar dat is niet voldoende.

12 mei

Er zijn nog zeer veel pollen in de lucht. De bomen geven nog steeds pollen af maar ook de grassen en kruiden bloeien volop. Grassen die op dit moment voor veel pollen zorgen zijn grassoorten met pluimen erop. Als je er tegen aan tikt zul je zien dat er pollen vanaf komen. Zie je Fluitenkruid bloeien dan vind je daar ook bloeiend gras.

IMG_4395IMG_4390IMG_4403

(Grote Vossenstaart)                                           (Zuring)                                                     (Fluitenkruid)

 

8 mei

Er zijn veel boompollen in de lucht. Sommige grassoorten bloeien en deze zijn sterk allergeen. Dit betekent dus veel pollen in de lucht van zowel de bomen, de grassen en de kruiden. Door het zonnige en droge weer blijven we de komende dagen veel pollen houden.

Er bloeien nog steeds Berken, Essen, Beuken en Eiken. Maar ook de Wilgen, Populieren, Sparren en Dennen brengen pollen in de lucht.

 

IMG_4379