Herintroductie na een voedselprovocatietest, best even spannend……

In de kast staat voor het eerst sinds 10 jaar een doosje noten….. best even een dingetje. Voor de duidelijkheid, onze dochter heeft een bewezen anafylaxie voor pinda en cashewnoot. Wat is dan bewezen. 10 jaar geleden…… familie gezellig bij elkaar, nootjes, chips, toastjes met wat lekkers op tafel. En bam… toen ging het mis. Emma zwol op, kreeg overal witte galbultjes, werd benauwd, hees en we kregen geen contact meer met haar. Wat bleek een anafylactische shock van cashewnoot.

Inmiddels zijn we wat reacties verder. Naast de noten en de pinda ook een anafylaxie voor witvis erbij maar schelp-en schaaldieren kunnen dan weer wel.

Bij het allergie behandelcentrum in Deventer zijn we met voedselprovovactie testen aan het uitzoeken welke noot soorten wel kunnen en wat blijkt, de hazelnoot en amandel gaan prima. Met hun hulp introduceren we de hazelnoot en de amandel in het dieet van Emma.

En nu sta ik dus voor de notenafdeling van de supermarkt. Doodeng. Eerst zie ik alleen de vijand; cashewnoot en pinda. Maar dan besef ik, met angst ga ik er natuurlijk niet komen. Want zonder amandel geen lekkere marsepein en zonder hazelnoot geen goddelijke hazelnootschuimbol (zelfgemaakt). Dussss……. Voor de allereerste keer sinds 10 jaar koop ik weer noten. Pffff.

Thuis gekomen was ik de noten af want ik wil voorkomen dat er sporen van andere noten op te vinden zijn. De amandel koop ik ongepeld, in het water laat ik ze weken en pel ze. Het recept voor de marsepein ligt klaar en het smaakt heerlijk!

We hebben de afspraak dat Emma alleen thuis hazelnoten en amandelen eet want zo weet ik dat ze niet in aanraking zijn geweest met andere noten en pinda. Het is even wennen noten in huis maar wel heel erg fijn dat het gewoon kan.

HOME