Gezellig bloembollen in huis….Hatsjoe

In het tuincentrum liepen we langs een prachtige amarilys. Gezellig zo mijmerde ik. Staat mooi op tafel en vrolijkt de boel een beetje op. In zo’n grote glazen rode pot en dan met het hele gezin wachten tot ie uit komt.  Ons eigen mini-biologie project. Met 2 pre-pubers gaat em dat niet worden vrees ik. Er wordt niet eens een blik op geworpen,  ja misschien heel even om mij een plezier te doen (omdat ze waarschijnlijk geld nodig hebben voor de film ofzo). Weg leerzaam moment…….

Wat krijgen we wel. Niezen, jeukende neus en rode ogen. En laten we het eczeem ook niet vergeten. Vooral in het gezicht.

De eerste keer dat dit gebeurde waren we ons daar niet van bewust. We kregen een prachtig bakje met hyacinten, de dag erna zat Emma onder het eczeem. Waarvan vroegen wij ons natuurlijk af. Alles gingen we na; voeding, kleding, huisdieren van vriendjes, wat kon het toch zijn????? Het heeft een week geduurd voordat we erachter waren. De hyacinten!

In deze tijd van het jaar zijn er binnen in huis bloembakjes te vinden met bloembollen erin. Of kerststukjes. Heb je hooikoorts, dan kun je daar flink last van krijgen. Bij Emma uit zich dat dus in niezen, jeukende neus en rode, tranende ogen. Niet prettig maar wel goed om te weten. De sterkte lucht die sommige bloembollen verspreiden kunnen zelfs al klachten geven. Bij ons in huis komen de bloembollen er niet meer in, ook geen amarilys. Misschien zijn er bloembollen waar Emma wel tegen zou kunnen maar ik heb geen zin om dit uit te gaan proberen. Buiten kan natuurlijk wel. Ook gezellig.