Hooikoorts en bloembollen….

In het tuincentrum liepen we langs verschillende prachtige bloembollen. Een amarilys, met haar diepe rode kleur, de trotse hyacinten. Het fleurt je huis toch wel wat op met deze soms wat sombere dagen. Maar met hooikoorts in ons midden halen we geen bloembollen meer in huis……

Van bloembollen gaan we niezen, krijgen we een jeukende neus en rode ogen. En laten we het eczeem ook niet vergeten. Vooral in het gezicht.

De eerste keer dat dit gebeurde waren we ons daar niet van bewust. We kregen een prachtig bakje met hyacinten, de dag erop kregen we te maken met eczeem. Waarvan vroegen wij ons natuurlijk af. Alles gingen we na; voeding, kleding, huisdieren van vriendjes, wat kon het toch zijn????? Het heeft een week geduurd voordat we erachter waren. De hyacinten!

In deze tijd van het jaar zijn er binnen in huis bloembakjes te vinden met bloembollen erin. Heb je hooikoorts, dan kun je daar flink last van krijgen. Bij ons uit zich dit dus in niezen, jeukende neus en rode, tranende ogen. Niet prettig maar wel goed om te weten. De sterke lucht die sommige bloembollen verspreiden kunnen zelfs al klachten geven. Bij ons in huis komen de bloembollen er niet meer in, ook geen amarilys. Misschien zijn er bloembollen waar we wel tegen zouden kunnen maar ik heb geen zin om dit uit te gaan proberen. Buiten kan natuurlijk wel, ook gezellig.

HOME