Hooikoorts……..

Heerlijk dat zonnetje, het geluid van de vogels en het gevoel van voorjaar in de lucht. Maar ja met het beginnende voorjaar komen ook de eerste hooikoorts kriebels voorbij. Op het gezicht van Emma nemen de donkere wallen onder haar ogen toe. Het eczeem speelt op; rondom haar mond en kin, de knieholtes en de enkels. Zal ik hier hormoonzalf op smeren of wacht ik er nog even mee……?

De vermoeidheid neemt toe, inslapen duurt langer en concentreren wordt lastiger. Als ze uit school komt gaat ze even op de bank liggen en hoor ik haar niezen. Waterige, dikke oogjes kijken me aan. “Heb je zere ogen?’, vraag ik. We veranderen wat in haar medicatie (oogdruppels, neusdruppels en extra dosering antihystamine). Dat helpt. (mocht ze zoveel last hebben van de pollen dan douchen we haar, dat wil ook weleens helpen)

                                                                           Wat doen we nog meer? Het wordt tijd om de pollen ook op een andere manier te weren. Dus gaan de ramen alleen in de ochtend en tijdens/na een regenbui open. Voor het slapen gaan nemen we het haar van Emma af met een vochtige doek en gaan haar kleren uit in de badkamer. (Zo komen er geen extra pollen in haar slaapkamer terecht). Haar slaapkamer is zo ‘allergievriendelijk’ mogelijk zodat ze hier goed tot rust komt. Zijn er veel pollen in de lucht dan speelt ze alleen de ochtend buiten en draagt ze een zonnebril. En zo zijn er nog wel een paar dingen die we doen om toch zoveel mogelijk die pollen te weren. Hooikoorts, het klinkt zo onschuldig maar Emma heeft er echt flink last van.

IMG_4208

                                                               kleren uit in de badkamer

Op zoek naar praktische tips, kijk ook bij allergieweetjes, pollenseizoen.

HOME