Huisstofmijtallergie: we frissen de slaapkamer weer even op…..

Huisstofmijt allergie; we frissen de slaapkamer weer even op…..

De herfst en de winter zijn de jaargetijden waarin de huisstofmijt zich erg prettig voelt in huis.  Het kleine kriebelige beestje dat je niet ziet maar er wel is. Het beestje is er het hele jaar door maar rond deze periode speelt de allergie het meeste op.

We houden zoveel mogelijk rekening met de huistofmijt en hebben ons huis dan ook zo goed mogelijk aangepast. Maar rond deze periode letten we toch altijd nog even extra op. De slaapkamer vinden we het belangrijkste.

September is de maand waarin we alles nog eens extra langslopen.

Waar letten we op?

We checken of de allergiehoezen nog voldoen en wassen deze 1 a 2 x per jaar op 60 graden.

Ongemerkt kruipen er altijd een paar extra beren in bed, we wassen deze op 60 graden maar in de vriezer kan natuurlijk ook. Zijn er teveel beren? Dan moeten er helaas toch een paar uit bed.

We gaan de bakken met speelgoed door. Ongemerkt kruipt er toch altijd wat speelgoed uit de bakken en vinden hun weg naar de venterbank. Vooral poppen met haar waar huisstofmijt zich comfortabel in gaat nestelen gaan terug in de bak. Is er geen plek meer in de bak? Dan is dit een mooi moment om al het kapotte of overtollig speelgoed weg te doen. En anders misschien een extra bak erbij?

Boeken op een rijtje die er een tijdje geleden nog niet stonden, ook zo’n fijne stofvanger. Net als tekenspullen, ongemerkt hoopt zich dat toch op.

Nog even kijken wat er bovenop de kast ligt, dat valt deze keer reuze mee.

Met een redelijke volle vuilniszak kijken we tevreden naar een slaapkamer waarin alles weer in bakken of afgesloten kasten zit. Het oogt gelukkig niet te steriel want playmobiel en ander speelgoed wat makkelijk stofvrij te houden is fleuren de slaapkamer op. Laat je bed nu maar lekker slordig achter want daar houdt de huisstofmijt niet van.