Kerstster, allergie vriendelijk????

De kerstster, de naam zegt het al, een echte kerstplant. Misschien een beetje een oude mensen plant, maar wat een prachtige rode kleur. Ik dacht, misschien kan deze wel….. In vergelijking met bloembollen ziet ie er veel onschuldiger uit. Ervaring heeft geleerd niet zomaar iets in huis te halen.  Dus op onderzoek uit, hoe allergie vriendelijk is de kerstster oftewel de poinsettia.

Het blijkt dat de kerstroos voor veel klachten kan zorgen. Bij astma en hooikoorts maar ook voor mensen met een allergie voor rubber. Bij ons zijn gaandeweg alle planten zo’n beetje met stille trom vertrokken. Bossen bloemen gaan automatisch richting mijn moeder. Vooral bloemen met grote kelken geven gelijk een reactie op zowel luchtwegen als huid. Dat de kerstster ook deze reactie kon geven daar had ik eigenlijk niet zo bij stil gestaan. Goed om te weten want het is het tijdens deze dagen soms maar de vraag waar allergische reacties vandaan komen. Zeker wanneer je ook nog met intolerantie/allergie voor voeding te maken hebt. 

Tijdens de kerstdagen geen kerstbakjes, groen, echte kerstboom, en ook geen kerstster. Gelukkig zijn er genoeg andere kerstspullen die voor veel gezelligheid en warmte zorgen.

HOME