Recept kip op z’n Italiaans

  • braadkip
  • 175 ml Italiaanse witte wijn naar keuze
  • 4 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • groene olijven
  • peper/zout
  • braadslee

Maak een marinade van 175 ml witte wijn een flinke scheut olijfolie, 4 tenen fijngehakte knoflook,  en 3/4  uitgeperste citroen.

Vul de binnenkant van de kip met olijven,

Kip insmeren met olijfolie, besprekelen met 1/4 van de citroen. Peper en zout toevoegen en de marinade langzaam over de kip uit laten lopen.

180 graden in de oven.

Regelmatig bedruipen met braadvocht.

Na ongeveer 45 minuten de kip omkeren.

De kip is na ongeveer 90 minuten klaar.

Het lekkerste is om de kip helemaal te ontleden en het vlees in de marinade op te dienen. Wij aten hierbij boontjes, een salade van buffelmozzarela/vleestomaat/balsamico en gebakken aardappels.

HOME