Kippenpoten met citroen, lactose vrij

Kippenpoten met citroen.

Wat heb je nodig?

  • 4 grote kippenpoten
  • olijfolie
  • eventueel bakboter (wajang, lactose vrij).
  • verse peterselie, een hand vol vers gesneden en iets voor de garnering
  • 1 teen knoflook
  • 3 kwart sap van een citroen
  • 1 ruime theelepel oregano
  • zout
  • peper

 

Gebruik bij voorkeur een braadpan, een hapjespan kan ook, er moet in ieder geval een deksel op kunnen.

Bedek de bodem met olijfolie en verwarm de pan.

Bestrooi de kippenpoten aan beide kanten met peper en zout en bak de poten om en om lekker bruin.

Voeg dan de fijngesneden teen knoflook toe en bak deze kort even mee.

Voeg eventueel de boter toe.

Wanneer de boter volledig is opgenomen voeg je de 3 kwart sap van de citroen, de peterselie en de oregano toe.

Zet het vuur zacht en laat de poten met de deksel op de pan zacht garen totdat de het vlees bijna van de botten valt.

Je kunt 5 minuten voor het serveren wat verse peterselie over de kippenpoten strooien voor de garnering. De jus die je overhoudt kan ook voldoende zijn om over de kippenpoten scheppen.

IMG_2722

*Dit gerecht is vrij zacht van smaak, je zou er twee tenen knoflook en meer citroensap bij kunnen doen om het gerecht wat sterker te maken.

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.