Komkommermousse; lactosevrij

  • 1 grote komkommer
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 ml Alpro Cuisine soya
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels mayonaise (liefst zelfgemaakt)
  • 1 mespuntje wasabi of mierikswortelpoeder

Staafmixer, garde, pollepel, pan.

 

Vormpjes in de koelkast zetten.

Gelatine weken in koud water.

De zaadlijnen van de komkommer verwijderen, de rest van de komkommer in kleine stukjes snijden. De stukjes komkommer, citroensap, wasabi/mierikswortel en mayonaise glad maken met de staafmixer.

Gelatine uitknijpen en in een pannetje op een laag pitje, al roerend, oplossen. Dit gaat vrij snel. Dit mengsel bij het bij je komkommermengsel toevoegen en even roeren met je pollepel.

De Alpro Cuisine opkloppen tot het goed stijf is en dit langzaam door het komkommermengsel roeren. De mousse is in feite nu klaar. Je kunt nu proeven of er nog wat wasabi/mierikswortelpoeder bij kan.

Dan de vormpjes vullen en je mousse goed laten opstijven, dit duurt minimaal 6 uur.

 

De mousse is ook heerlijk als vulling voor soesjes recept soesjes. Ook lekker, bakjes gemaakt van filodeeg gevuld met komkommermousse.  (Maak bolletjes van alluminiumfolie, leg daar het filodeeg overheen , even kort in de oven en je hebt een heerlijk tapa hapje).

Let op!

Dit recept is koemelk vrij maar bevat wel andere allergenen!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.