Hooikoorts… het is zo’n dag.

Gisteren was zo’n echte hooikoorts dag. Volop zon, warm, strak blauwe lucht. Vandaag even bij komen want het miezert een beetje, het is kouder en zijn er minder pollen in de lucht. Dat dacht ik….. Net voor een regenbui komt de eerste niesbui opzetten met tranende, dikke ogen. Het duurt ongeveer drie kwartier voordat die niesbui weer over is en daarna, moe met een zere neus en prikkende, rode ogen. En bij de volgende regenbui ja hoor daar ga ik weer……

Hooikoorts…

Ik kan merken dat er flink wat pollen in de lucht zitten.

M’n ogen kriebelen, ik haal mijn neus steeds op en ik ben moe. Als er tegen me gepraat word krijg ik niet alles niet even goed mee. Ook ben ik sneller geprikkeld. Nou ja jammer dan. Rond mijn mond en ogen speelt mijn eczeem weer op.

Hooikoorts……

Pfff wat vermoeiend, het begint nu ook te jeuken achter in mijn keel en in m’n oren. AAAAARRHHHH

Ik druppel mijn ogen en puf mijn neus. Lekker, dat brengt verlichting. Nu nog een coolpack op mijn ogen, m’n gezicht lekker vetten en dan even heerlijk op de bank met niemand om me heen. De rest van de dag blijf ik binnen. Geen pollen.

Hooikoorts…..

Ik heb niet op alle regenachtige dagen last van hooikoorts (gelukkig maar!) maar nu er steeds meer grassen gaan bloeien kan ik dat goed merken. We zijn bij een specialist en hebben zeer goede begeleiding maar er zijn van die dagen dat hooikoorts toch flink opspeelt. 

 

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.

HOME

WAT IS HOOIKOORTS