Loempia’s zonder ei.

Loempia’s

(ongeveer 16 stuks)

 

  • 150 gram tauge
  • 150 geschrapte wortels
  • bosje lente uitjes
  • Chinese vermicelli
  • 150 gram kipfilet fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Filodeeg
  • wokpan

 

Ontdooi de loempiavellen.

Maak de chinese vermicelli klaar zoals op de verpakking staat en koel deze met koud water af.

Snijdt de kipfilet is hele kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak de kipfilet en de knoflook heel kort aan in de wok pan.

Snijdt de lente uitjes in kleine ringen.

Leg de ingrediënten om je heen zodat gemakkelijk kan werken.

Haal een loempiavel voorzichtig los. Bestrijk deze met water. Vul de loempia met vermicelli, tauge, worteltjes, lente uitjes en kipfilet. Leg de loempia op een bord met daaroverheen een vochtige doek zodat de loempia’s niet uitdrogen. Maak vervolgens zoveel loempia’s als je wil.

Warm de olie in de wokpan op.

Je kunt er een stukje brood in doen om te kijken of je olie warm genoeg is. Er kunnen drie tot vier loempia’s tegelijk in de pan.

 

Erg lekker met een salade. De loempia’s kunnen ook in de airfryer. We hebben de loempia’s ook een keer klaar gemaakt in de fituurpan maar dit smaakte minder lekker. De loempia’s die over zijn kunnen ingevroren worden. Zowel gefrituurd als ongefrituurd. Let in het laatste geval wel goed op dat de loempiavellen goed dicht gevouwen zijn.

Eet smakelijk!

 

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.