Frisse bietensalade met tortilla en home-made tzatziki

Mijn zoon is dol op tortilla maar helaas kan mijn dochter niet tegen de klassieke vulling van tortilla. Op zoek naar een alternatief dus. Deze frisse bietensalade kwam ik tegen en samen met krokant gebakken tortilla is het een lekkere combinatie. Het gerecht kan zonder vlees maar ik bak er kipdijfilet bij. De kip marineer ik niet, alleen peper en zout is genoeg. De tzatziki van geitenyoghurt maakt het gerecht helemaal af.

Voor de salade heb je nodig:

  • 500 gram bietjes
  • 200 gram krulsla
  • 3 a 4 sinaasappels
  • 1 komkommer (wat over is van de tzatziki)

Maak je tzatziki, klik hier voor het recept. Bestrooi je kipdijfilet met peper en zout en leg ze in een hete pan.

Was de krulsla en doe deze in een grote kom. Begin met het snijden van de bietjes, voorgesneden bietjes kan natuurlijk ook maar ik vind verse bietjes lekkerder van smaak. Leg de bietjes op je krulsla. Snijdt je sinaasappel zonder schil is partjes en leg deze bij de de sla en de bietjes. Het sap wat nog op je snijplank ligt is lekker om aan de salade toe te voegen. Hussel alles voorzichtig door elkaar. Gebruik hiervoor twee lepels want je handen kunnen flink rood worden van de bietjes.

Schaaf met een kaasschaaf lange dunne stroken van je komkommer en leg deze mooi over je salade. Houdt ondertussen je kip goed in de gaten.

Pak een grote pan met een anti-aanbak laag. Laat de pan goed heet worden. Bak hierin de tortilla’s één voor één knapperig bruin. Gebruik de tzatziki als dip voor je tortilla’s’ samen met de salade en kip heb je zo een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!