Recept: Loempia’s

Met dit warme weer kregen we zin in zelfgemaakte loempia’s met een lekkere salade. We maken ze zelf want met een pinda en noten allergie durf ik niet altijd overal loempia’s te gaan eten. Dit recept is eenvoudig maar heel erg lekker. Je kunt de loempia’s ongeveer 5 minuten in een wokpan in hete olie bakken (ik check altijd even met een stukje oud brood of de olie heet genoeg is) maar ze kunnen ook prima in de airfyer. En het is ook nog eens erg leuk om de loempia’s samen met kinderen te maken. De loempia’s die over zijn stop ik ongebakken in de vriezer. Handig voor de momenten waarop ik weinig tijd heb of voor nog warmere dagen die eraan gaan komen.

Hierbij het recept.

Loempia’s

(ongeveer 16 stuks)

  • 150 gram tauge
  • 150 geschrapte wortels
  • bosje lente uitjes
  • 1 pak chinese vermicelli
  • 150 gram kipfilet fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Filodeeg
  • wokpan

Ontdooi de loempiavellen.

Snijdt de kipfilet is hele kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak de kipfilet en de knoflook heel kort aan in de wok pan.

Snijdt de lente uitjes in kleine ringen.

Leg de tauge, worteltjes en kipfilet om je zodat gemakkelijk kan werken.

Haal een loempiavel voorzichtig los. Bestrijk deze met water. Vul de loempia met tauge, worteltjes, lente uitjes en kipfilet. Leg de loempia op een bord met daaroverheen een vochtige doek zodat de loempia’s niet uitdrogen. Maak vervolgens zoveel loempia’s als je wil.

Warm de olie in de wokpan op.

Je kunt er een stukje brood in doen om te kijken of je olie warm genoeg is. Er kunnen drie tot vier loempia’s tegelijk in de pan.

Eet smakelijk!

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.