Oliebollen zonder melk.

Nog maar een paar dagen en dan is het oud&nieuw. En daar horen natuurlijk oliebollen bij! Hierbij een simpel maar heerlijk recept voor oliebollen zonder melk.

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml lauw water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 2 eetlepels druivensuiker
  • 250 gram rozijnen of krenten

 

Wil je oliebollen met rozijnen laat dan de rozijnen/krenten een kwartier weken in water

Meng de rest van de ingrediënten tot een beslag, ik gebruik hiervoor een mixer. Meng dan rustig de rozijnen/krenten erdoor heen.

Laat je beslag een uur op kamertemperatuur rijzen.

Voor het bakken van de oliebollen gebruik ik een wokpan en zonnebloemolie.

Eet smakelijk!

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.

HOME