Op vakantie zonder allergie……

 Op vakantie zonder allergie…….

IMG_0337IMG_1183

 

Voor mijn ogen doemen zich prachtige huizen op. De zon ziet er aanlokkelijk uit, het strand is op een paar meter afstand en het zwembad ligt het verleidelijk bij. De tuin met haar prachtige bloemen, het groene gras, de ligbedjes met dikke kussens erin. Het is niet moeilijk om mezelf hier twee weken lang in te laten onderdompelen. Maarrr….. die prachtige bloemen……. Ehhh…. geven die niet teveel stuifmeel af ? …en wat was het nu ook al weer?…. felle kleuren geven die nu minder of juist meer jeuk en huiduitslag?

Fijn dat gras maar…..hoeveel pollen geven ze af ?…en welke grassoorten bloeien er nog meer in dit land?

Oke, nu lekker het huis van binnen bekijken……aiii!..een paradijs voor onze huisstofmijt doemt op… een oude stoffen bank en zware gordijnen, hmmm….. Het positieve is dat er op de grond plavuizen liggen en er om de dag wordt schoongemaakt. Maar nee, dit huisje gaat het niet worden.

Volgende…..

Het all-inclusive resort, dit ligt aan zee, is kleinschalig, het appartement is schoon. Dit klinkt al beter!

Na telefonisch contact met het resort komen we te weten dat de kok vers voedsel maakt en rekening kan houden met voedselallergieën.

Een paar jaar geleden is ons oog op dit resort gevallen en inmiddels zijn we er al een aantal keer naar volle tevredenheid geweest. Het is onze escape in de tijd dat we hier op het  ‘ pollenhoogtepunt’  zitten. Onze dochter is door haar jeukende ontstoken huid, tranende ogen en loopneus erg moe.

Het resort is dan een verademing en een moment voor ons allemaal om lekker bij te komen.

HOME