Lekker voor bij de paasbrunch; broodje en eimuffin

Voor de paasbrunch dachten wij aan de volgende 2 recepten. Simpel maar lekker.

Kaiserbroodje (eigen merk Plus is melkvrij) met tomatensalsa en runderrookvlees (van de slager ook melkvrij). Dit gerecht is melk, ei, noten en pinda vrij.

Voor de tomatensalsa heb je nodig:

  • 3 a 4 grote tomtaten
  • klein teentje knoflook
  • ui
  • koriander of peterselie
  • peper en zout

Snijdt de tomaten in kleine blokjes, snijdt de ui in hele kleine blokjes, pers of hak  de knoflook fijn, hak de koriander of peterselie fijn en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en je hebt een heerlijke tomatensalsa.

 

Eimuffin met bacon (van de slager ook melkvrij). Dit gerecht is melk, pinda en noten vrij.

  • 1 ei per muffinvorm
  • 1 a 2 plakken bacon per muffinvorm
  • klein beetje boter

Oven voorverwarmen op 180 graden, baktijd ongeveer 15 tot 18 minuten.

Hiervoor is een bakblik nodig. Vet het bakblik een klein beetje in, bedek de randen met bacon, klop de eieren los en vul iedere muffin vorm met 1 ei (ik klop het ei in de muffin vorm los). Na 15 minuten even kijken of de eieren gaar genoeg zijn. Als de eieren te lang in de oven zitten worden ze te droog. Aan de bovenkant lijken de eieren minder gaar dan dat ze zijn.

 

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.