Pasen en Allergie, waar kun je zoal op letten

Nog even en dan is het is weer pasen!. Overal in de winkel liggen leuke paasspullen. Het is een traditie om een paastak in huis te halen, hier gekleurde eieren en leuke paashangertjes in te hangen. Maar de paastak is vaak van een krulhazelaar. Ook gedroogd kan deze tak nog voor vervelende reacties zorgen. Er zijn leuke nep takken voor weinig geld te krijgen bij bijvoorbeeld de Action/Blokker/Hema. Deze zorgen niet voor klachten en kunnen het volgende jaar zo weer gebruikt worden. 

  • Eieren

Voor mensen met een voedselallergie voor eieren betekent het helaas geen eieren eten. Misschien kan schilderen wel? Neemt dit teveel risico met zich mee dan niet doen! Er zijn nepeieren die geschilderd kunnen worden of leuke hangertjes in de vorm van een haasje die ook best een leuk kleurtje kunnen gebruiken. Eieren zoeken met chocolade eieren is ook hartstikke leuk.

  • Chocoladepaaseitjes

Voor mensen met een noten en of pinda allergie is het opletten met de praliné eitjes want praliné betekent noten. Zelf chocolade eieren meenemen is toch vaak de beste oplossing.

  • Bloembollen

Narcissen, tulpen, hyacint.

Het is weer tijd voor de bloembollen, we halen na een grijze winter maar al te graag de lente in huis! Helaas kunnen mensen met hooikoorts er flink veel last van krijgen. Het kan voor luchtweg problemen zorgen, tranende ogen maar ook huidirritatie. Dus mocht je veel gaan niezen, of ineens meer eczeem krijgen? Kijk eens om je heen, misschien staat er wel zo’n bol in je buurt te bloeien.

  • De Paashaas

Ben je lekker aan het shoppen, huppelt hij voorbij de Paashaas. Heel lief een knuffel van de paashaas en dan een lekker paaseitje maar ik heb wel een paar keer staan zweten…. Ik sprak altijd met mijn dochter af dat ze het gekregen paaseitje bij mij ruilde voor een paaseitje dat ze wel mocht hebben. 3 weken voor de Pasen stop ik een paar paaseitjes van snoep (vaak wel te verkrijgen bij de Hema of een banketbakker) in mijn tas en het is nog nooit fout gegaan.

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.