Pepernoten zonder pinda en noten

Pepernoten zonder pinda en noten

 

Wat heb je nodig?

  • 125 gram dadels ( 4 minuten laten weken in water )
  • 100 gram wajangboter ( of andere melk/lactosevrije boter)
  • 200 gram volkorenmeel/speltmeel
  • 1 eigeel of vervang eigeel voor een extra tl bakpoeder
  • 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 2 of 3 el koekkruiden
  • 1/2 tl vanille essence
  • snufje zout

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Pureer dadels met  boter.

Roer de overige ingredienten erdoor en zet het in de koelkast  om af te koelen. Vet een ovenplaat in en bekleed  deze met bakpapier.

Rol met ‘koele’ hand balletjes en doe ze 20 minuten in de oven! Als ze nog wat bleekjes zien dan ietsje langer!

IMG_3349img_33651-198x300

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.