Pesto zonder noten, onze zomerse versie

Pesto zonder noten en koemelk.

 

  • 1/3 bos basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ bos peterselie
  • 30 gram geraspte geitenkaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zeezout en peper

 

Om deze pesto te maken heb je een hakmolentje/staafmixer nodig, voor een keukenmachine is de inhoud net te weinig.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en pureer het tot een fijne massa, vul peper en zout toe naar smaak. Is de Pesto iets te droog dan kun je er altijd nog iets olijfolie bij doen.

Je kunt deze pesto als basis gebruiken en variëren door er bijvoorbeeld wat zongedroogde tomaten bij aan toe te voegen. 4  stuks is vaak genoeg.

Lekker als dip, op een broodje of cracker maar ook als vulling in bijvoorbeeld varkensvlees of kip.

 

IMG_4427

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.