Op vakantie met pinda- notenallergie in de omgeving Valencia/Spanje

Dit jaar besluiten we op vakantie te gaan naar Javea, Spanje.  Na wat zoeken vinden we een huisje dat voldoet aan onze wensen, knus, schoon, ruime tuin met zwembad en dicht bij zee. De Spaanse keuken is nog relatief nieuw dus begint de vakantie-voor-pret surfend op het internet naar Spaanse gerechten. Met een allergie voor pinda, noten en witvis moeten we als gezin opletten maar er zijn nog genoeg lekkere dingen die overblijven.

In de koffer gaan onder andere mee bakpapier, een staafmixer en kruiden maar we zouden ook heel graag een keer uit eten willen gaan.

Aangekomen in Javea blijken de omgeving en het huisje prachtig te zijn en na alles uitgepakt te hebben besluiten we nog even een drankje te gaan doen aan de prachtige boulevard. Maar waar????? Want overal pinda’s……

De visioenen van lekkere tapas aan het strand met spelende kinderen in het zand verdampen voor onze ogen……. Een dorpje verderop dan? Ook pinda’s. Een leuk strandtentje 10 km verderop dan? Ook pinda’s.

Aanpassen dan maar. Als je een ding goed kunt met een voedselallergie dan is het improviseren. De supermarkt in op zoek naar lekkere dingen en er zelf een feestje van maken. En dat lukt. In de tuin staat een grote stenen bbq. We kopen een nieuw rooster en bbq-en er op los. Regelmatig maken we onze eigen tapa’s klaar en we vinden een smakelijke taartbodem waar eindeloos mee variëren .

Toch geven al die pinda’s en noten niet echt een relaxed gevoel. We komen ze overal tegen. Bij toeristische attracties, de man van het parkeren en in de stad Valencia. Daar vertelt een vriendelijke Spaanse vrouw dat pinda’s en noten verweven zijn met de Spaanse cultuur en dat we extra alert moeten zijn.

Valencia is een prachtige omgeving maar ik denk niet dat wij er nog een keer onze vakantie zullen doorbrengen.


onze taart

 

HOME

Allergieweetjes: pinda-notenallergie in de provincie Valecia/Spanje