Blog pollen 2018, April

Blog over pollen en hooikoorts.

APRIL

22 april, een terrasje pakken onder een boom vol pollen was niet zo slim….

Tijdens het shoppen namen we plaats op een terrasje voor een lekkere cappuccino. Het hele terras werd ‘overkapt’ door een prachtige boom die vol ‘snotterbellen’ hing. Overal om ons heen lagen snotterbellen op de grond maar het was nog redelijk vroeg in de ochtend dus we dachten, we wagen het erop. Tijdens het wachten op onze cappuccino werden we ineens erg moe. Pas nadat we het terras hadden verlaten werd de vermoeidheid minder. Hooikoorts is dus niet alleen niezen en zere ogen, dat bleek maar weer.

20 april, de zonnebril op, niet alleen tegen de zon….

Overal pollen, we zitten er midden in. Er is nu echt geen ontkomen meer aan. In de ochtend wil het nog wel maar rond het middaguur, snif snif, daar gaan we. Kijk voor maar eens op je auto hoeveel pollen daarop te vinden zijn. Onze kleren gaan nu uit in de badkamer en komen s’avonds niet meer op de slaapkamer. Nog een paar dagen en dan gaat het regenen. Regen spoelt de pollen weg. Net voor een regenbui kun je trouwens wel even flink last krijgen van je hooikoorts. Een korte explosie van pollen is hier verantwoordelijk voor.

19 april, geen was buiten

Dat er flink wat pollen in de lucht zijn is goed te merken. Niesbuien, zere, dikke ogen, hoesten maar ook eczeem in ons gezicht. De coolpacks komen goed van pas. De was hangen we al een tijdje niet meer buiten. Dit gaat de droger in of hangt binnen te drogen.

18 april, veel pollen…

Het is is nog nooit zo warm geweest voor de tijd van het jaar en met de pollen gaat het nu hard. Gisteravond was er een item in het jeugdjournaal, bijna 3 miljoen mensen hebben last van hooikoorts. Per regio verschilt het nog wel hoeveel pollen er in de lucht zijn en hoe ver de bomen zijn, maar lang zal dit verschil niet meer duren. Het lijkt wel of per uur de bomen groener worden……..

12 april, tijd voor de coolpacks……

Er staat een weekend voor de deur met prachtig, zonnig weer. Dat betekent ook veel pollen….. Overal lopen bomen uit. Een prachtig gezicht maar het kriebelt ook flink in onze neus en de dagen eindigen nu met niesbuien. Het zal nu niet lang meer duren voordat de ogen ook mee gaan doen. Dus nu er liggen grappige coolpacks in de koelkast. Die zorgen aan het eind voor de dag voor verkoeling voor onze zere ogen. Een paar minuten zijn al voldoende om even wat verlichting te geven. De coolpacks gaan niet in de vriezer want dat is te koud.

 

10 april

De meeste Hazelaars en Elzen zijn uitgebloeid. Hier konden we al wat van merken maar met medicatie was het voor ons nog prima te doen. Ook al zaten er al dagen tussen dat we flink last hadden van hooikoorts.  De boom waar het bij ons echt om gaat is de Berk en die begint in rap tempo met bloeien.

Wat zijn de voorspellingen van de komende dagen? Het is warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Steeds meer Berken gaan bloeien dus de sterk allergene pollen nemen alleen maar toe. Er zijn een aantal bomen die licht allergeen zijn die ook gaan bloeien. De grassen bloeien nog niet. Dat is ook normaal voor de tijd van jaar maar vorig jaar op 9 april bloeide de eerste grassen al die ook nog eens voor extra pollen in de lucht brachten.

Wij merken dat we op dit moment meer last hebben van onze neus, eczeem in het gezicht en vermoeidheid.