Pollen Juli 2017

19 juli

Door het heldere, zomerse weer zijn er flink wat pollen in de lucht. De ergste ‘pollenpiek’ afkomstig van de grassen hebben we nu wel gehad. Er bloeien nog wel grassen die zeer sterk allergeen zijn maar het zijn er minder dan een maand geleden. Het zijn nu vooral de kruiden die de meeste pollen af geven in de lucht. De komende dagen wordt het wat minder warm en kunnen er af en toe buien vallen. Hierdoor zullen er minder pollen in de lucht zijn, maar tijdens opklaringen nemen de pollen weer toe in de lucht.

12 juli

Door de hevige regenval zijn er geen tot nauwelijks pollen in de lucht. Morgen wordt er weinig regen verwacht dus dan nemen de pollen zeker toe in de lucht. Daarna is de verwachting wisselvallig weer dus je zou kunnen zeggen ook wisselvallige aanwezigheid van pollen in de lucht. Bij opklaringen zijn er redelijk veel pollen in de lucht. Met name grassen en kruiden geven pollen af die zeer sterk allergeen zijn.

9 juli

Morgen nog veel pollen, daarna wat minder en dat komt door het wisselvallige weer. De buien zorgen er voor dat de lucht schoongespoeld wordt.

7 juli

Dit weekend worden er flink wat pollen verwacht. We lijken de grootste ‘grassenpiek’ te hebben gehad maar nog steeds zorgen grassen voor veel pollen in de lucht. De pollen van de grassen zijn zeer sterk allergeen. De kruiden beginnen aan een opmars en geven ook veel pollen af in de lucht. Het duurt niet lang meer voordat de kruiden hofleverancier gaan worden. Dan hebben we natuurlijk nog de bomen, daar bloeien nog steeds de Linde en de Grove Den. Deze zijn matig tot licht allergeen.
Mocht er dit weekend toch een buitje gaan vallen dan wast dit de lucht even lekker schoon maar het moet echt lang achtereen regenen voor het pollenvrij is.

6 juli

Nadat we een paar dagen wat minder pollen hebben gehad zijn er vandaag weer meer pollen in de lucht. Vanavond worden er flinke buien verwacht maar morgen zijn er ook veel pollen in de lucht. De meeste pollen zijn afkomstig van de grassen, vele soorten bloeien nog steeds volop en die zijn zeer sterk allergeen. Ook de kruiden staan volop in de bloei. Denk hierbij aan de Bijvoet en de Brandnetel. Van de bomen bloeien nog een paar soorten die matig tot licht allergeen zijn zoals de Linde.

De linde geeft geurstoffen af, mensen met hooikoorts kunnen hier ook last van hebben

 

3 juli

Vandaag en morgen nog wisselvallig weer waardoor er minder pollen in de lucht zijn. Vanaf woensdag word het warmer en laat de zon zich vaker zien. Dat betekent meer pollen in de lucht.

 

 

Brandnetel is Kruid, deze bloeit op dit moment en geeft pollen af.

 

 

 

 

1 juli

Voor het eerst weer minder pollen, dit komt door de vele regenbuien. Dat is best even lekker. De grassen bloeien nog volop net als de kruiden. Van de bomen bloeien de Linde en de Tamme Kastanje.