Pollen Juni

28 juni

Na al dat forse hooikoorts weer is het nu iets rustiger geworden met de pollen. Het regent veel en dat is gunstig. Maar de pollen zijn er wel! In het begin van een regenbui komen er veel pollen mee naar beneden en dan kun je even flink last hebben van je hooikoorts. De komende paar dagen blijven we dit wisselvallige weer houden. Vooral aan zee zijn er op dit moment de minste pollen.

 

22 juni

Heel veel tot extreem veel pollen. Vooral in het zuiden en het midden van ons land zijn extreem veel pollen. Het is vandaag de laatste dag van de hittegolf, dus nog even volhouden. Dit jaar maken mensen er melding van dat ze vanaf medio juni veel klachten hebben van hooikoorts. In vergelijking met voorgaande jaren beginnen de klachten later maar hebben mensen veel meer last van hooikoorts (bron:www.pollennieuws.nl).

 

19 juni

Heel veel tot extreem veel pollen in de lucht. Vooral in het zuiden van ons land zijn er extreem veel pollen in de lucht en dat is voor het eerst dit jaar. We hebben ook voor het eerst dit jaar te maken met een hittegolf en dat blijft nog een paar dagen zo. Dus let goed op jezelf! De verwachting voor hooikoorts is ongunstig, de komende dagen zijn er heel veel tot extreem veel pollen in de lucht. De graspollen zijn de grootste veroorzaken omdat die sterk allergeen zijn. De kruiden bloeien ook volop maar die vaak matig allergeen hoewel je daar wel flink last van kunt hebben. Ook zijn er nog steeds bomen die pollen afgeven in de lucht, denk hierbij aan de Grove Den. Maar deze boompollen zijn doorgaans licht allergeen en daar hebben maar een kleine mensen last van.

 

17 juni

Heel veel pollen, vooral vanavond wordt een pollenpiek verwacht. Ook vaderdag, morgen, wordt een echte hooikoorts dag. De grassen zijn op hun hoogtepunt maar ook de kruiden bloeien volop. Enkele boomsoorten zoals de Grove Den geven ook nog steeds pollen af in de lucht.

 

14 juni

Vandaag heel veel pollen in de lucht! Morgen wordt het warmer en zonnig en wacht ons nog een flinke hooikoortsdag. De grassen bloeien volop net als de kruiden. De dennen zijn ook volop in de bloei, let maar eens op de ‘kegels’ midden in de takken.

foto gemaakt op 14 juni

 

9 juni

Het is wisselvallig weer waardoor de pollen wisselend aanwezig zijn in de lucht. Bij regen is de lucht gezuiverd maar daarna komen de pollen zeker terug. Er zijn zoveel grassoorten die bloeien dat wanneer het droog wordt deze heel veel pollen in de lucht brengen. Schijnt er dan ook nog een zonnetje bij dan komen er nog meer pollen vrij. Van de boomsoorten bloeit om dit moment de Linde, we lezen dat mensen van de geur ook last kunnen krijgen. Van de kruiden bloeit op dit moment ook de brandnetel, deze is matig allergeen. Zondag gaat mogelijk een dag worden met heel veel pollen.

 

6 juni

Het weer is omgeslagen is dat is voor de pollen gunstig, de vele regenbuien wassen de lucht schoon en zorgen ervoor dat er minder pollen in de lucht zijn. Best even fijn na een periode met heel veel pollen. Morgen is de verwachting blijft het nog regenen en daarna klaart het weer op. Dat betekent weer meer pollen want we zitten midden in het grasseizoen.

2 juni

Juni de maand waarin de meeste grassoorten bloeien en dat is goed te merken. Er zijn heel veel pollen in de lucht en we horen veel mensen om ons heen die veel last hebben van hooikoorts. De pollen zijn afkomstig van grassen, bomen en kruiden. De grassen zijn zeer sterk allergeen en zorgen dus voor flinke klachten. De boomsoorten die op dit moment bloeien zoals de Eik zijn matig tot licht allergeen maar er zijn mensen die hier toch nog flink last van kunnen hebben. De kruiden bloeien ook en die zijn matig allergeen. Er wordt om ons heen al flink gemaaid en dat is gunstig want het is bloeiend gras dat pollen in de lucht brengt.

De vooruitzichten voor hooikoorts zijn ongunstig, we zitten midden in een hooikoorts periode helaas….