September

28 september

Er zijn weinig pollen in de lucht. De pollen die er zijn worden in de lucht gebracht door planten zoals de Ambrosia. En er zijn nog altijd een klein aantal grassen die bloeien, denk hierbij aan de Kropaar.

16 september

Door de weersveranderingen nemen de pollen af in de lucht. Op steeds meer plaatsen in Nederland zijn niet tot weinig pollen in de lucht. In Limburg en delen van Overijssel, Gelderland en Noord-Branbant zijn de pollen nog wel wat actiever.

De pollen worden voornamelijk veroorzaakt door de bloeiende kruiden en een aantal grassen die nog steeds bloeien.

Kijk ook eens op www.pollennieuws.nl 

13 september: Veel pollen in de lucht!

In september zijn de meeste pollen verdwenen en hebben mensen doorgaans nog weinig last van hooikoorts. De meeste grassoorten zijn nu ook uitgebloeid.

Door de uitzonderlijke temperaturen deze week nemen de pollen toe en zorgt dit voor hooikoortsklachten. De belangrijkse veroorzaker hiervan is de Ambrosia. Een kruid die vooral in Brabant groeit maar ook in onze buurlanden. De wind brengt deze pollen vervolgens met zich mee.

De kruiden bloeien nog volop, de Grote Brandnetel is hier een voorbeeld van. De Bijvoet is al wel weer uitgebloeid. De bloeiperiode van kruiden duren nog tot eind oktober.

De oogststijd is ook begonnen en dit zorgt lokaal tijdens het maaien voor een opleving van pollen.