Banaantoffeetaart.

Met een pinda en notenallergie kan het best lastig zijn om een taart te vinden die je echt vertrouwd. Daarom maken wij tijdens feestjes en bijzondere dagen deze heerlijke banaantoffeetaart. Altijd een succes! De bodem is makkelijk te maken en de vulling stelt niet zoveel voor. De karamelsaus is het lastigste aan deze taart maar na wat oefenen weet je al snel hoe het moet. En het is echt de moeite waard!

Voor de bodem gebruik je.

  • 250 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 125 gram boter

Je bakt de bodem in ongeveer 20 tot 30 minuten op 190 graden. Goed laten afkoelen in de koelkast.

De bodem kan ook gemaakt worden van bastognekoekjes, hiervoor gebruik je een heel pak en 125 gram boter. In een pannetje warm je de boter op. De bastognekoekjes sla je fijn en meng je door de boter. Met een lepel de bodem goed aandrukken en in de koelkast af laten koelen. Als ondergrond gebruik ik bakpapier, daar doe ik de bodem overheen.

 

De vulling.

Voor de karamelsaus

  • 125 gram suiker
  • 200 ml room of slagroom

Voor de vulling van de taart

  • 4 bananen
  • sap van 1 citroen
  • 300 ml slagroom
  • witte chocolade (als je dat aandurft met je pinda/noten allergie)

 

Laat de suiker zacht in een pannetje karamelliseren, pas als het een mooi doorzichtig geheel is dan heel voorzichtig de room erbij voegen. Dit is een precies werkje want het kan al heel snel een suikerklont worden. Wanneer je de room er langzaam bijvoegt en goed roert is mijn ervaring gaat het goed. Ook de suiker langzaam laten karamelliseren dan wordt het niet te snel bruin. Pas goed op want de suiker is loeiwarm. Het is even uitproberen maar dan heb je echt een goddelijke saus. Is je saus in het begin wat dun, dat mag, als de saus koud wordt dan dikt het vanzelf in. Je kunt de saus ook heel goed een dag van te voren maken.

Saus koud laten worden in de koelkast

Dan de opmaak van de taart.

Snij de bananen in rondjes, besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren en verdeel ze over bodem van de taart.

Sprenkel wat karamelsaus over de bananen, dan bedekken met vers geklopte slagroom. Vervolgens afwerken met karamelsaus en chocoladekrullen. Ik maak de chocoladekrullen door met een scherp mes schuin over een chocolade reep te schrapen.

 

Het is een taart met de nodige calorieën maar voor een keertje moet dat best kunnen, lekker genieten!

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.