Recept: Frisse lactose vrije komkommermousse

Deze week zijn de komkommers in de aanbieding. Een mooie aanleiding om hier een komkommermousse van te maken maar dan wel eentje zonder koemelk.  Er zijn verschillende variaties te bedenken maar dit recept is vrij simpel en makkelijk te maken. Lekker om een maaltijd mee te beginnen. Ook prima als tapa of als vulling van een soesje of in cupje gemaakt van filodeeg. Genoeg mogelijkheden.

Eet smakelijk!

Let op!

Dit recept is koemelkvrij maar beval wel andere allergenen!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.

 

Recept Komkommermousse

  • 1 grote komkommer
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 ml Alpro Cuisine soya
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 mespuntje wasabi of mierikswortelpoeder

Staafmixer, garde, pollepel, pan.

 

De vormpjes waarin je de mousse serveert alvast in de koelkast koud laten worden.

Week de gelatine in koud water.

Verwijder de zaadlijnen van de komkommer en snijdt het stevige deel wat overblijft in kleine stukjes. De stukjes komkommer, citroensap, wasabi/mierikswortel en mayonaise glad maken met de staafmixer.

De gelatine uitknijpen en in een pannetje op een laag pitje, al roerend, oplossen. Dit gaat vrij snel. Dit mengsel bij het bij je komkommermengsel voegen en even door roeren met je pollepel.

De Alpro Cuisine opkloppen tot het goed stijf is en dit langzaam door het komkommermengsel roeren. De mousse is in feite nu klaar. Je kunt nu proeven of er nog wat wasabi/mierikswortelpoeder bij kan.

Dan de vormpjes vullen en je mousse goed laten opstijven, dit duurt minimaal 6 uur.

Recept soesjes