recept: muslireep zonder noten/pinda

Ingrediënten

 

  • 150 gram roggevlokken
  • 70 gram krenten (kun je vervangen voor dadels, bij dadels zal je muslireep beter aan elkaar plakken)
  • 20 gram gekonfijte sinaasappelstukje (ligt in het schap van de bakspullen)
  • 7 a 8 ruime eetlepels honing (gebruik je dadels dan is 4 ½ eetlepel genoeg)
  • 2 eetlepels water
  • 2 ½ eetlepel olie

Bakblik, voorkeur een brownieblik maar een cakeblik kan ook prima. Hakmachine.

De oven voorverwarmen op 200 graden

 

We gaan beginnen…..

Maak de roggevlokken en de krenten wat fijner in je hakmachine, voeg er dan de sinaasappelstukjes bij. Je kunt er ook voor kiezen om de krenten niet in de hakmachine te doen, hou er dan rekening mee dat ze tijdens het bakken wat sneller kunnen aanbranden.

Verwarm de honing in een pannetje tot het vloeibaar is. Voeg er dan de olie en het water bij.

Dit gaat vervolgens door het roggemengsel. Goed doorroeren totdat er een kleverige massa ontstaat.

Bekleed je bakblik met bakpapier en verdeel je muslimengsel goed evenredig over de bodem. Je muslirepen mogen ongeveer 1 cm dik zijn.

Bak het vervolgens af op 200 graden voor een periode van 25 tot 30 minuten. Houd het aan einde goed in de gaten en zorg ervoor dat het niet te bruin word want dat worden de krenten zo bitter van smaak.

Zodra het uit de oven komt zijn je muslirepen nog wat zacht, dat mag want tijdens het afkoelen worden ze vanzelf hard. Snij wel alvast met je mes voorzichtig je ‘koek’ in repen want dan kun je na het afkoelen je ‘koek’ heel gemakkelijk in repen afbreken/snijden.

Met dit recept kun je eindeloos variëren, je kunt er zaden bijvoegen, net wat je lekker vindt en wat je mag hebben natuurlijk. Met dadels zal je muslireep wel makkelijker stevig blijven.

 

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.