Recept: Parelgortrisotto

Parelgort-risotto met dressing zonder mosterd

 Parelgortrisotto voor 4 personen.

(gerecht zonder ei, noten en melk, dressing recept zonder mosterd)

  • parelgort van het merk lassie
  • sjalotje
  • kastanjechampignons
  • 1 knoflook
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 60 gram flinterdunne Italiaanse ham (Parmaham)
  • sla of gemengde sla

Voor de dressing

  • 3 tl. fijne mosterd (mosterd bevat ei)
  • 1 ½ tl. honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el. olijfolie

Citrusdressing (dressing zonder mosterd)

  • 1,7 dl olijfolie
  • 0,8 dl limoensap
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 theelepel honing

Kook de parelgort zoals op de verpakking staat vermeld. Wij gebruiken de parelgort van Lassie. Deze moet 25 minuten in 1 liter water op laag vuur zacht borrelen totdat al het water is opgenomen. Daarna nog 5 minuten afgedekt laten staan.

De champignons in kleine blokjes snijden, de knoflook en het sjalotje ook  fijn snijden.

Dan een sjalotje bakken, champignons en knoflook erbij, dit  bak je ongeveer 4 minuten. Dan roer je de parelgort erdoor heen.

Vervolgens hak je de peterselie heel erg fijn er roer je dit samen met de kaas door de parelgort heen. Dan doe je de deksel op de pan.

Dressing maken en dit goed door de sla husselen.

Dan de opbouw maken. Eerst de risotto, dan de Italiaanse ham en dan de sla erboven op.

Eet smakelijk!

IMG_3741

 

Dit gerecht hebben we gezien bij het programma ‘binnenste buiten’ maar hebben we aangepast naar onze eigen smaak.

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.