Pesto zonder noten, onze winterse versie.

In pesto zitten vaak noten en pinda’s, daarom maken wij onze pesto’s altijd zelf. Deze is heel makkelijk om zelf te maken, veilig, maar nog belangrijker, erg lekker.

Wat heb je nodig:

  • 1 deel groene olijven
  • 1/2 deel zongedroogde tomaten
  • 1/4 deel kappertjes
  • klein teentje knoflook
  • als je hebt een klein beetje piri piri kruiden en anders en snufje peper.
  • 2 flinke eetlepels olijfolie, zonodig wat meer als het niet smeuig genoeg is om goed te mixen

Mix in de keukenmachine en klaar ben je. Heerlijk voor op brood, een cracker of als vulling voor vlees of kip.

Vind je de pesto iets te zout doe er dan wat minder zongedroogde tomaten bij dan wordt de pesto iets zachter van smaak.

HOME

Let op!

Al onze tips komen vanuit onze eigen opgedane kennis en ervaringen, het kan dus zijn dat ze niet voor iedereen passend zijn. Allergieën zijn per persoon verschillend dus blijf alert.